Răzvan Vasilescu, la FITIC

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa vă aşteaptă toată săptămâna la teatru – Teatru de Stat şi la film – Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. De asemenea, spaţiul „AICI”, creat de trupa cu acelaşi nume în Parcul Arheologic, vă invită la o pauză binemeritată.

FITIC vă invită astăzi, în pod, la MINAC

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa, ediţia a III-a, şi-a făcut intrarea în scenă cu spectacolul „Paliativ”, construit pe textul lui Radu Popescu, câştigătorul Consursului de Dramaturgie al FITIC de anul trecut. „Paliativ” spune, spune, frust, povestea unui sistem profund corupt, în care medicii, asistentele şi pacienţii îşi întrepătrund dramele, frustrările, vieţile în general, într-o tonalitate dulce-amară. Spitalul în care se desfăşoară acţiunea poate fi în orice oraş al ţării, iar întâmplările pot fi ale oricui. Spectacolul este realizat de Art Society Center în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanţa. În distribuţie: Adrian Dumitrescu, Alina Manţu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Răzvan Baciu, Cosmin Mihale, Ana-Maria Ştefan.

Teatrul independent ia cu asalt Constanţa! Începe FITIC 2018!

Teatrul independent nu este o subcategorie a teatrului. Teatrul independent este Teatrul! De-a lungul istoriei acestei spectaculoase arte, actori independenţi au prelungit scenele din săli în exterior, înfruntând cele mai grele condiţii şi, nu de puţine ori, chiar punându-şi în pericol vieţile pentru ca energiile lor să ajungă la inimile publicului. Teatrul independent înseamnă curaj, înseamnă dărâmarea barierelor şi asumarea actului artistic, indiferent de condiţiile sociale, economice, meteo, politice sau istorice. Teatrul independent este o voce, o stare, un statement artistic care îşi creează, minut de minut, propriul context.

Poftiți pe scenele FITIC!

Vino la Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanța, ediția III! Orice tânăr actor, licean, student sau absolvent poate participa! Două festivaluri se alătură FITIC!