Îmblânzirea scorpiei

Regia: Tiberiu Roșu

Coregrafia: Geta Ravdan

Distribuția: Buse Ozgul, Gabriel Sandu, Cristina Dănciulescu, Andrei Calu, Vlad Constantinescu, Ștefan Oprișan, Mario Monțescu, Robert Bileca, Alexandra Burnichi, Maria Sorici, Maria Tapusa, Alexandra Armasu, Diana Dumitriu.

„Îmblânzirea Scorpiei“ este un titlu mai complex, vorbeşte despre un proces – îmblânzirea – care, de fapt, este şi un proces de cunoaştere şi autocunoaştere. În cazul de faţă este evident ca Petruchio este personajul cheie, el provocând acest proces de „îmblânzire“, iar Katarina devine o „victimă“ a lui. Acesta este un proces de exorcizare prin teatru, căci Petruchio asta face, joacă un rol, de la început până la sfârşit. El intră într-un joc pe care Katarina îl descoperă abia spre final. Spectacolul este, de fapt, evoluţia unei relaţii dintre un bărbat şi o femeie, este vorba de etapele cunoaşterii reciproce. Katarina îl cunoaşte pe Petruchio cu toate trucurile sale şi, înţelegându-le, devine şi ea parte integrantă a acestui joc.

Subiectul este puţin fortat acum, ţinând cont de reperele culturale europene. De aceea, atunci cand am ales textul, acesta a fost doar un pretext, pornind de la felul de a fi al interpretei principale care, în viața reală, este o tipă temperamentală și chiar are nevoie de o îmblânzire. Spectacolul are un mesaj legat de tinerii actori care termina facultățile de teatru și nu își găsesc un loc în teatrele de stat și adoptă forma independentă de spectacol. Spectacolul trupei AICI chiar începe cu o trupă de actori amatori care vine într-o cârciumă să își prezinte reprezentația artistică pentru a cîștiga un ban cinstit. Nu este neapărat povestea Katarinei sau a lui Petruchio, ci mai degrabă condiția tânărului actor în societatea de azi.

INTRAREA ESTE GRATUITĂ şi se face cu 30 de minute inaintea fiecărui spectacol! Din cauza numărului mic de locuri disponibile, impus de restricțiile provocate de nou coronavirus, vă  rugăm să vă rezervați locul pe www.bilet.ro.

Rezervarea este necesară pentru respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS‐CoV2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară: evitarea aglomerării de persoane la accesul în spațiu, cozi etc.

Rezervarea este anulată cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, locul urmând a fi oferit altui spectator.