malaies

MALAIES IN CALCAIES

Salut! Nu-i aşa că ţi-e dor de copilărie, de joacă şi de poveste? Vino la “Mălăieş în Călcăieş” un spectacol de teatru marca Frilensăr, un spectacol ce-şi propune să readucă în prim plan tradiţiile şi obiceiurile ca factor esenţial în recăpătarea identităţii naţionale. Sună măreţ, dar de fapt e o joacă de copii mari pe un scenariu din “Capra cu trei iezi”, o joacă plină de umor şi voie bună.
“(..)am convingerea că aceşti tineri talentaţi pot funcţiona mereu cu aceeaşi ardere totală, împingându-şi limitele fizice până la visceralitate şi dinamitând clişeele. Linia experimentală pe care şi-au asumat-o merită explorată în continuare, fără concesii şi fără complexe. Nu e greu să ţi-i imaginezi pe o scenă mare, într-un subsol murdar sau – de ce nu – chiar într-o peşteră. Pentru că, pur şi simplu, pe Frilensări îi roade teatrul la lingurică.” ( Beatrice Lepadat, in Agenda Liternet)
“Mălăieş în Călcăieş” a câștigat premiul pentru “ Cea mai bună dramaturgie” în cadrul Maratonului de teatru independent Bucharest Fringe 2014 și premiul “mioritic carpato-danubiano-pontic” în cadrul Festivalului National de Teatru Independent.