Mamă, mi-am pierdut mâna, de Mașa Kontorovici

Regia: Luiza Dabija

Producător: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ București

Adaptare: după traducerea Ralucăi Rădulescu

Distribuția: Ana Radu, George Olar, Maruca Băiașu, Teona Stavarachi, Dragoș Stoica, Răzvan Bratu

Adolescența este una dintre cele mai tumultoase perioade din viața unui om. Începi să întrezărești viața, dar nu ai cum să o atingi. Ești între două lumi, într-o perioadă de tranziție care urmează să-ți definească startul în viață. Ai visuri și idealuri îndepărtate, după care întinzi mâna, dar care par din ce în ce mai departe.

Acest spectacol are menirea de a prezenta această poveste din interior. Intrăm în universul Mașkăi, ajungem să o cunoaștem în intimitatea ei și să trăim alături de ea parcursul celui mai grav moment din viața ei – se hotărăște să își taie mâna. Vedem cum visurile îi sunt năruite de fiecare persoană care nu o înțelege. Neîncrederea, de care propria-i mamă dă dovadă în legătură cu viitorul ei, este un factor decisiv care o face pe Mașka să recurgă la gestul din finalul piesei – își taie mâna pe șina de tren, sperând că astfel i se vor rezolva toate problemele și va primi iubirea, atenția și compasiunea pe care încearcă să le obțină de la cei din jurul său pentru propria-i validare.

Spectacolul este destinat în primul rând adolescenților și tinerilor, dar și părinților, tocmai pentru a crea o punte de legătură între experiențele pe care copiii lor le trăiesc și felul în care aceștia le percep. Astfel, ei vor putea înțelege fragilitatea tinerilor aflați la începutul unui nou drum necunoscut și ecoul pe care orice interacțiune, vorbă, atingere îl are în vintrele unui copil proaspăt lăsat în urmă.

INTRAREA ESTE GRATUITĂ şi se face cu 30 de minute înaintea fiecărui spectacol! Din cauza numărului mic de locuri disponibile, impus de măsurile antiCOVID-19, vă  rugăm să vă rezervați locul pe www.bilet.ro.

Rezervarea este necesară pentru respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS‐CoV2 și pentru asigurarea desfășurării spectacolelor în condiții de siguranță sanitară: evitarea aglomerării de persoane la accesul în spațiu, cozi etc.

Rezervarea este anulată cu 10 minute înainte de începerea spectacolului, locul urmând a fi oferit altui spectator.