Finantator

ct
primarie

Organizator

art

Prezentare

Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța, organizat de ART SOCIETY CENTER,  este un concept artistic care dărâmă graniţele ridicate de-a lungul timpului în interiorul acestei arte a efemerului, emoţiei şi măştii, teatrul. La baza acestui concept stă libertatea şi curajul de a afirma imposibilul, de a doborî statui şi socluri ce au fost dintotdeauna acolo, ca un dat, şi de a construi propriile toteme, prin gesturi, cuvinte şi perspective.
FITIC propune un teatru al generaţiei sale, o decriptare poate nu întotdeauna plăcută sau confortabilă a realităţii imediate, a emoţiilor, experienţelor şi trăirilor celor de lângă noi şi a celor dinlăuntrul nostru.
FITIC este vocea independentă a artei prezentului, cu orizonturi deschise şi viziuni largi. Alegerea Constanţei ca oraş al primei desfăşurări a acestui festival nu a fost deloc întâmplătoare, municipiul de la malul mării având nevoie de o revoluție culturală.

Sectiune dedicate teatrelor si trupelor  independente. Cele mai bune teatre independente din Romania vin cu selectii spectaculoase de piese.

Concursul liceenilor iubitori de arta si teatru. Astazi anonimi, maine pe scenele marilor teatre. O competitie care descopera talente si personalitati.

Sectiunea dedicata studentilor si absolventilor de la teatru. Locul unde trupele capata contur iar libertatea de exprimare este totala.

O sectiune cat un festival…de film. Scurtmetraje, documentare si lungmetraje semnate de autori romani si straini, scenarii tulburatoare si momente de arta cinematografica pura.